Blog van Van Oosten Media


Een site optimaliseren voor zoekmachines

Tik je via Google, Yahoo! of Bing een woord in, dan speurt deze in haar databases naar de zoekterm. Hoe zorg je dat jouw site als een van de eerste vanuit deze databases boven komt drijven? We proberen je meer inzicht te geven in zoekmachineoptimalisatie.

Ook een website kan groen gehost

Groene stroom, recyclen van papier, vaker fietsen, daar denk je aan als het gaat om het sparen van het milieu. Dat ook een website duurzamer kan, dat weet lang niet iedereen.

Schemergebied tussen eindredactie & vormgeving

Wij krijgen veel vormgegeven teksten onder ogen en mogen er dan met de spreekwoordelijke rode pen doorheen. Een aantal correcties keert standaard terug. Toegegeven, wij tekstmensen zijn er blij mee, zo houden we werk. Met het risico om op broodwinning in te teren, geven we enkele aandachtspunten.

"Hoe maak je eigenlijk een website?"

Over webdesign is veel informatie beschikbaar. Meestal wordt een enkel aspect behandeld, zoals het programma Dreamweaver of 'beheersystemen' zoals Wordpress, Joomla en Drupal. De diversiteit aan onderwerpen geeft aan dat meerdere wegen naar Rome leiden. Een 'korte' rondleiding...

"Vertel, hoe schrijf je een persbericht?"

Positieve aandacht in de media, vrijwel elke organisatie kan het zo nu en dan gebruiken. Echter, niet elke organisatie beschikt over een communicatief medewerker die een goed persbericht kan opstellen. Daarom volgen enkele tips voor wie zelf de pers wil benaderen.

Zelf schrijven? Dan hebben we enkele tips!

Denk je zelf te kunnen schrijven? Prima, hou het simpel en schrijf wat in je opkomt, want niets is zo demotiverend als tegen een leeg scherm aankijken. We zetten hier geen boekwerk met tips neer, al zouden we dat best kunnen, maar geven je wel enkele concrete aandachtspunten mee.